DASH recepti 2023 za početnike Peric: Recepti za vracanje zdravlja (Paperback)

DASH recepti 2023 za početnike Peric: Recepti za vracanje zdravlja By Sebastijan Peric Cover Image

DASH recepti 2023 za početnike Peric: Recepti za vracanje zdravlja (Paperback)

$47.97


Special Order—Subject to Availability
(This book cannot be returned.)

Na osnovu istrazivanja Nacionalnog instituta za zdravlje, a izabrana od strane US News & World Reporta kao izbor broj 1 u najboljoj dijeti u cjelini, najboljoj dijeti za zdravu prehranu i najboljim dijetama za dijabetes, DASH dijeta se uzdize iznad buke drugih varljivih kilograma -planovi za gubitak.


Zdrava ishrana ne znači da se morate lisiti svoje omiljene hrane čak i kada patite od hipertenzije i visokog krvnog pritiska.


Morate samo znati kako mijesati i uskladiti namirnice i imati prave veličine porcija kako biste bili sigurni da necete prekoračiti zdravu dnevnu granicu kalorija i natrijuma koja odgovara vasem zdravlju.


DASH, sto znači Dijetetski pristupi zaustavljanju hipertenzije, pomaze vam da odrzite zdrav nivo krvnog pritiska. Takođe smanjuje rizik od problema sa crijevima i raka.


Smanjuje los holesterol u krvi i čini kosti jačima.


Ovaj plan ishrane se odnosi na prave proporcije. Zahtijeva da jedete povrce bogato proteinima, ograničite unos soli na 200 mg dnevno, smanjite konzumaciju crvenog mesa, slatkisa i zaslađenih pica i konzumirate hranu sa niskim sadrzajem holesterola i ukupne masti.


Uz toliko recepata koje mozete isprobati, bit ce vam lakse da se posvetite planu ishrane. Ovo ce vam odvratiti misli od jedenja previse prerađene i slane hrane.


DASH plan ishrane je stil zivota. Zahtijeva postupne promjene vasih prehrambenih navika i posvecenost pracenju drugih zdravstvenih tehnika kako bi se pojačali njegovi efekti.

Product Details ISBN: 9781837527762
ISBN-10: 1837527768
Publisher: Sebastijan Peric
Publication Date: December 19th, 2022
Pages: 314
Language: Bosnian