КРАЈНАТА ЕТИОПСКА УЛИЧН& (Paperback)

КРАЈНАТА ЕТИОПСКА УЛИЧН& By Марий&#108 Cover Image

КРАЈНАТА ЕТИОПСКА УЛИЧН& (Paperback)

$41.99


Not On Our Shelves—Ships in 1-5 Days
(This book cannot be returned.)

Добредојдовте во КРАЈНАТА ЕТИОПСКА УЛИЧНА ХРАНА, привлечно патување низ разновидниот и вкусен свет на етиопската улична храна. Додека поминувате по раздвижените тротоари на Етиопија, ќе наидете на кулинарска таписерија што ја одразува богатата историја и културната разновидност на нацијата. Од ароматичните зачини кои се провлекуваат во воздухот до грчењето на скари и пријателските закачки на уличните продавачи, етиопската улична храна нуди сетилно искуство како ниедна друга.


Во оваа гастрономска авантура, ќе навлеземе во срцето на сцената на уличната храна во Етиопија, истражувајќи ги потеклото, традициите и, се разбира, вкусните јадења што ги освоија срцата и вкусовите на локалното население и патниците. Без разлика дали сте искусен љубител на храна или новодојденец во етиопската кујна, подгответе се да тргнете во неверојатна експедиција што ќе ве натера да копнеете повеќе.

Затоа, земете го вашиот прибор и авантуристички дух додека тргнуваме на ова кулинарско патување низ улиците на Етиопија.

Product Details ISBN: 9781835835159
ISBN-10: 1835835155
Publisher: Not Avail
Publication Date: November 20th, 2023
Pages: 230
Language: Macedonian