ЦЕЛОСНА ГОТВАЧКА ЕРУСАЛ& (Paperback)

ЦЕЛОСНА ГОТВАЧКА ЕРУСАЛ& By Мария &#10 Cover Image

ЦЕЛОСНА ГОТВАЧКА ЕРУСАЛ& (Paperback)

$49.99


Special Order—Subject to Availability
(This book cannot be returned.)

Ерусалимскиот готвач ве води на кулинарско патување до срцето на Блискиот Исток, каде што ќе ги откриете богатите и разновидни вкусови на Ерусалим. Со 100 вкусни рецепти, оваа готвачка е прослава на кулинарските традиции на градот, од улична храна до домашно приготвени оброци.


Секој рецепт е придружен со слика со целосна боја, прикажувајќи ги живописните и шарени јадења кои се белег на ерусалимската кујна. Со 100 слики во боја, по една за секој рецепт, ќе можете да ја видите убавината и сложеноста на секое јадење и како е претставено.


Рецептите во Целосна готвачка ерусалимска го одразуваат мултикултурното наследство на градот, со влијанија од еврејските, арапските и христијанските традиции. Од мезе послужавници и обилни чорби до слатки и солени колачи, овој готвач има по нешто за секого.


Исто така, ќе најдете рецепти за традиционални палестински јадења како маклуба и мусахан, како и популарни израелски јадења како фалафел и шакшука. Ерусалимскиот готвач вклучува и дел за мешавини и зачини од зачини кои се од суштинско значење за кујната во Ерусалим, како што се за'атар и таани.


Покрај рецептите, Целосна готвачка ерусалимска нуди увид во живописната култура на храна во градот, со приказни и анегдоти од локалното население и експерти за храна. Без разлика дали сте искусен готвач или почетник во кујната, оваа готвачка ќе ве пренесе на улиците на Ерусалим и ќе ве инспирира да ја истражите неговата разновидна и вкусна кујна

Product Details ISBN: 9781835002841
ISBN-10: 1835002846
Publisher: Not Avail
Publication Date: May 12th, 2023
Pages: 304
Language: Macedonian