НЕВЕРОЯТНАТА ГОТВАРСКА & (Paperback)

НЕВЕРОЯТНАТА ГОТВАРСКА & By Полін&#107 Cover Image

НЕВЕРОЯТНАТА ГОТВАРСКА & (Paperback)

$44.99


Special Order—Subject to Availability
(This book cannot be returned.)

Диета с ниско съдържание на мазнини е тази, която ограничава мазнините, а често и наситените мазнини и холестерола. Диетите с ниско съдържание на мазнини имат за цел да намалят появата на състояния като сърдечни заболявания и затлъстяване. За отслабване те действат подобно на диета с ниско съдържание на въглехидрати, тъй като съставът на макронутриентите не определя успеха на загубата на тегло. Мазнините осигуряват девет калории на грам, докато въглехидратите и протеините осигуряват по четири калории на грам. Институтът по медицина препоръчва ограничаване на приема на мазнини до 35% от общите калории, за да се контролира приема на наситени мазнини.

Въпреки че мазнините са съществена част от диетата на човек, има "добри мазнини" и "лоши мазнини". Познаването на разликата може да помогне на човек да направи информиран избор относно своите ястия.


Ако спазвате здравословна, балансирана диета, ограничаването на приема на мазнини обикновено не е необходимо. Въпреки това, при определени обстоятелства, ограничаването на мазнините във вашата диета може да бъде от полза.


Например, диети с ниско съдържание на мазнини се препоръчват, ако се възстановявате от операция на жлъчния мехур или имате заболяване на жлъчния мехур или панкреаса .


Диетите с ниско съдържание на мазнини също могат да предотвратят киселини, да намалят теглото и да подобрят холестерола

Product Details ISBN: 9781805424307
ISBN-10: 1805424300
Publisher: Not Avail
Publication Date: January 9th, 2023
Pages: 258
Language: Bulgarian